Μήνυμα Χαρδούβελη σε τρόικα: Μην επιμείνετε σε νέα μέτρα

Παραχώρησε συνέντευξη στους New York Times

Λίγο πριν το κρίσιμο «ραντεβού» με τους εκπροσώπους τ��ν δανειστών στο Παρίσι ο Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε… μήνυμα στην τρόικα.

Μιλώντας στους «New York Times» ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας δεν κινούνται προς το συμφέρον της τρόικας.

«Οι δανειστές έχουν κίνητρο να αφήσουν την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν νέους, επαχθείς στόχους», ενώ υπενθύμισε την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε τελικά η Ελλάδα.

«Ελπίζω αυτό να τους δίδαξε ένα μάθημα, και να μην επιμείνουν πολύ στη δημοσιονομική πλευρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με το χρέος, ο Γκίκας Χαρδούβελης σημείωσε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των δανείων στήριξης. «Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά και πολύ μακροπρόθεσμο, οπότε εύκολα εξυπηρετούμενο», ανέφερε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη «υλοποιήσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις», ενώ εκτίμησε μάλιστα ότι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικές στο μέλλον «επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο σβέρκο μας, αλλά στο παρασκήνιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top