Κομισιόν: Δεν είπαμε ποτέ στην Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ

Απάντηση σε ερώτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου

Στη διευκρίνιση ότι η ευρωπαϊκή οδηγία δεν ζήτησε ούτε ζητά την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προχώρησε η Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Η πώληση τμήματος της ΔΕΗ συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα, ως σημαντικό βήμα στη διαδικασία μεταρρύθμισης της αγοράς ενέργειας» αναφέρει η απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Σιμ Κάλλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρωπαϊκή οδηγία 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια «σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων εταιρειών».

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε πως η ελληνική κυβέρνηση «ισχυρίζεται ότι έχει δεσμευτική υποχρέωση να προβεί στην πώληση σε ιδιώτη του ενός τρίτου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), κατ’ επιταγή του ευρωπαϊκού δικαίου» και ρωτούσε την Επιτροπή εάν αποτελεί υποχρέωση της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top