Χωρίς τον Τόμσεν η διαπραγμάτευση στο Παρίσι - Τι συνέβη τελευταία στιγμή;

Διαβάστε αναλυτικά

Χωρίς τον Τόμσεν η διαπραγμάτευση στο Παρίσι - Τι συνέβη τελευταία στιγμή;

Χωρίς τον Πολ Τόμσεν θα γίνει η διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο Παρίσι.Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ, καθώς ο κύριος Τόμσεν πήρε προαγωγή!

Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι για την αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και διευκρίνισε ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, τονίζοντας ωστόσο πως θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ράις δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για την δικαστική έρευνα στη Γαλλία σε βάρος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ , επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Λαγκάρντ έχει ήδη προβεί σε σχετικές δηλώσεις γι' αυτή την υπόθεση, σημειώνοντας ότι αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Ουάσιγκτον και σύντομα θα ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Ο Ράις επεσήμανε πάντως ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η επικεφαλής του ΔΝΤ ενημέρωσε σε τακτά χρονικά διαστήματα το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για τη δικαστική έρευνα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top