“Φθινοπώριασε” στην ευρωζώνη: Σε χαμηλό 8μήνου το οικονομικό κλίμα τον Αύγουστο

Επιδεινώνεται η κατάσταση

​Κα(κ)οκαίρι ήταν το φετινό για το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη, καθώς αυτό επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, καταγράφοντας χαμηλό οκτώ μηνών, κυρίως λόγω της υποχώρησης στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, της κατανάλωσης και της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κρίση στην Ουκρανία και το εμπάργκο της Ρωσίας συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή την εξέλιξη. Η εμπιστοσύνη στο βιομηχανικό τομέα επιδεινώθηκε κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας για την ανα��ενόμενη παραγωγή, ενώ η υποχώρηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη ήταν αποτέλεσμα των ανησυχιών για την ανεργία αλλά και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, ο δείκτης υποχώρησε στο 100,6 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 102,1 του Ιουλίου και χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για υποχώρησή του στις 101,5 μονάδες.

Ο δείκτης υποχώρησε κατά 4,1 μονάδες στην Ιταλία και διαμορφώθηκε κάτω από το 100 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, ενώ στη Γερμανία υποχώρησε κατά 1,9 μονάδες στο 104,1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top