Για τη ρευστότητα των τραπεζών μίλησαν Χαρδούβελης-Κερέ

Στο επίκεντρο και τα stress test που θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (η λεγόμενη και «μίνι ποσοτική χαλάρωση»), που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την αγορά από την ΕΚΤ ενυπόθηκων τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Η ΕΚΤ προσδοκά ότι σημαντικό μέρος της ρευστότητας θα διοχετευθεί από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ABS) έχει στόχο την αναχαίτιση του πολύ χαμηλού πληθωρισμού και την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Κατά τη δίωρη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κερέ συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τράπεζα Ελλάδος, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top