Μοσκοβισί: «η Ε.Ε. είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας»

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του στην Αθήνα

​Την πεποίθηση ότι Ε.Ε. είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας εξέφρ��σε ο προταθείς για επίτροπος από τη γαλλική κυβέρνηση Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος, εκτός από τις επαφές του με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είχε και γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών.

Η συνάντηση Χαρδούβελη - Μοσκοβισί διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις. Για την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

Μετά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Γάλλος πολιτικός έδωσε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου, στην οποία όμως ήταν εξαιρετικά φειδωλός ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους Έλληνες συνομιλητές του.

«Φέρνω μήνυμα φιλίας και στήριξης από τη Γαλλία στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μοσκοβισί και δήλωσε ότι έχει τη στήριξη των ελληνικών αρχών στην υποψηφιότητά του στην Κομισιόν. Επίσης, έκανε ειδική μνεία στην ανεργία, είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ότι του εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την ανάγκη να δοθεί από ευρωπαϊκής πλευράς με��αλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα… η Ε.Ε. είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top