Ετοιμάζεται για Παρίσι η κυβέρνηση: φουλ οι συσκέψεις

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου και των εμπλεκόμενων υπουργών την Τρίτη

Ετοιμάζεται για Παρίσι η κυβέρνηση: φουλ οι συσκέψεις

​Σε ρυθμούς τρόικας κινείται η κυβέρνηση, με τις συναντήσεις και τις συσκέψεις ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι να είναι σε φουλ ρυθμούς!

Με την συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, το πρωί της Τρίτης, να βρίσκεται στο επίκεντρο, η προετοιμασία της κυβέρνησης μπαίνει στην τελική της ευθεία. Στη συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών. Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθούν όλα τα ανοικτά κυβερνητικά θέματα (π.χ. οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το αντιρατσιστικό), η προετοιμασία για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι και τα θέματα που θα τεθούν εκεί, καθώς επίσης και η προετοιμασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης (18:00) θα γίνει σύσκεψη των υπουργών που θα μεταβούν στο Παρίσι. Πέραν των κυρίων Χαρδού��ελη και Μητσοτάκη, στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν οι υπουργοί Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μάκης Παπασταύρου και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον υπεύθυνο παρακολούθησης κυβερνητικού έργου Χρήστο Πρωτόπαππα.

Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού. Παράλληλα, προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την κυβερνητική αποστολή, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τα του Δημοσίου συζήτησαν σε συνάντησή τους, το πρωί της Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top