ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: ποιοί και πότε θα πάρουν επίδομα 400 ευρώ τον μήνα

Από το Φθινόπωρο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 13 δήμους

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: ποιοί και πότε θα πάρουν επίδομα 400 ευρώ τον μήνα

«Ανάσα», έστω και μικρή, σε χιλιάδες οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θα δώσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο, αρχικά σε 13 δήμους της χώρας.

Η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος του ποσού και την διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα είναι ήδη έτοιμη, ενώ το επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε καμία κράτηση.

Όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν 200 ευρώ τον μήνα (2.400 ευρώ τον χρόνο), με το ποσό να αυξάνεται ανάλογα με τα παιδιά. Για παράδειγμα, οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 400 ευρώ τον μήνα, ενώ ένα ζευγάρι με ένα ενήλικο παιδί θα πάρει 450 ευρώ τον μήνα.

Αν οι δικαιούχοι έχουν άλλο εισόδημα, τότε από το αρχικό ποσό θα αφαιρείται το πραγματικό εισόδημα και θα εισπράττουν την διαφορά. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με ανήλικο παιδί δικαιούται 4.200 ευρώ τον χρόνο. Αν έχει εισόδημα 1.000 ευρώ, θα πάρει τελικά 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top