Στο Μαξίμου ο ΕΝΦΙΑ τη Δευτέρα: συνάντηση Σαμάρα - Βενιζέλου

Αγώνας δρόμου 35 ημερών για φορολογούμενους και ΥΠΟΙΚ

Στο Μαξίμου ο ΕΝΦΙΑ τη Δευτέρα: συνάντηση Σαμάρα - Βενιζέλου

​Τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα «σφραγίσουν» σε συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόρος θα γίνει ελαφρύτερος κατά 250 εκατομμύρια ευρώ για τους ιδιοκτήτες που έχουν οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος και ξενοίκιαστα ακίνητα.

Ένας μαραθώνιος 35 ημερων περιμένει φορολογούμενους και υπουργείο Οικονομικών για να διορθωθούν τα λάθη του ΕΝΦΙΑ, να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά με βάση τις αλλαγές και να πληρωθεί τελικά η πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα κατατεθούν στη Βουλή.

Παράλληλα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανοίξει εκ νέου η εφαρμογή Ε9 προκειμένου οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στη διόρθωση των λαθών που έχουν κάνει, ενώ θα εκδοθεί και αναλυτικός οδηγός από το υπουργείο Οικονομικών για τα συνηθέστερα λάθη. Οι φορολογούμενοι με ημιτελή και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα πρέπει να τα δηλώσουν για να λάβουν τη σχετική έκπτωση.

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να «φορτωθούν» στο Taxis έως τα μέσα Σεπεμβρίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top