Νέα παρέμβαση Κορκίδη για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ-Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Έκκληση στο ΥΠΟΙΚ να λάβει υπόψη τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας Εμπορίου

Tα λάθη με τον ΕΝΦΙΑ βρέθηκαν στο στόχαστρο του Βασίλη Κορκίδη με αφορμή την αποσύνδεση του ΕΝΦΙΑ από την επιστροφή φόρου και την ενημερότητα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), «τα λά��η με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο φοροτεχνικά, αλλά κυρίως σοβαρά λάθη άσκησης φορολογικής πολιτικής. Οι άμεσες τροποποιήσεις του νέου "διπλού χαρατσιού", θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στη τωρινή ικανότητα του πολίτη να πληρώσει και λιγότερο στο τι κατάφερε να κατέχει».

Ο κ.Κορκίδης δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία του για το τι τελικά θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ καθώς τα σενάρια που ακούγονται μέχρι τώρα αφορούν το διάστημα μετά το 2015.

«Το ερώτημα μας είναι τώρα τι γίνεται;...» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κορκίδης υπενθύμισε ότι η ΕΣΕΕ με επιστολή της στο οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει να μελετηθούν και να συμπεριληφθούν στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής στις 26 Αυγούστου, πέρα από τις διορθώσεις εξόφθαλμων αδικιών και πριν τη νέα έκδοση των εκκαθαριστικών στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα εξής:

-άνοιγμα εφαρμογής για διόρθωση λαθών των ιδιοκτητών.

-επαναφορά αντικειμενικών αξιών στα περσινά επίπεδα.

-διόρθωση λαθών υπολογισμού σε οικισμούς και νησιωτικές περιοχές.

-εξορθολογισμός του βασικού/κύριου φόρου με την αξία του ακινήτου.

-αναδιάρθρωση φόρου για ιδιοχρησιμοποιούμενη επαγγελματική στέγη.

-μείωση του συμπληρωματικού φόρου τουλάχιστον κατά 50% και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ τον κύριο φόρο.

-αλλαγή προγραμματισμού και αύξηση των δόσεων από 5 τουλάχιστον σε 7 και ΕΛΣΤΑΤ επιτρεπούσης σε 8 δόσεις.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top