Έχετε ανασφάλιστο Ι.Χ; ΔΕΙΤΕ τι θα πάθετε αν ΔΕΝ το ασφαλίσετε

Έρχονται «ραβασάκια» για 800.000 ιδιοκτήτες

​Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 800.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ θα κληθούν να τα ασφαλίσουν άμεσα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ήδη το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει επιστολές (οι οποίες δεν έχουν ταχυδρομηθεί ακόμα), μέσω των οποίων θα γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες πως επιβαρύνονται με πρόστιμο, και πως θα πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα αν δεν θέλουν να χάσουν άδεια και δίπλωμα.

Η «ποινή» που θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο όχημα θα είναι ένα παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως:

Η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top