Να πως πάνε κάποιοι έξυπνοι να βγάλουν λεφτάκια στην Μύκονο και την Σαντορίνη

Τι ανακάλυψε η οικονομική αστυνομία στους Αυγουστιάτικους ελέγχους της

Την ώρα που η εφορία ετοιμάζεται να κάνει ντου στα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο, κάποιοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν να "κλέβουν" το ελληνικό κράτος, προσπαθώντας να αρπάξουν ότι ��πορούν σε μια χρονιά, η οποία είναι μάλιστα κομβική για τον ελληνικό τουρισμό!

Νέες φορολογικές παραβάσεις βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας μετά από σχετικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία το διάστημα από τις 6 έως τις 10 Αυγούστου.

Έχουμε και λέμε:

ΜΥΚΟΝΟΣ

-Σε γνωστό κέντρο διασκέδασης του νησιού διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 11.225 ευρώ και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

-Επίσης, σε Καφετέρια- Εστιατόριο σε παραλία του νησιού διαπιστώθηκε σε τουλάχιστον 55 περιπτώσεις μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής α��ίας 1.156 ευρώ. Επίσης βρέθηκαν πέντε ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, και διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αρχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραβάσεων, ήταν να συλληφθεί αρχικά ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και στη συνέχεια στα όρια του αυτοφώρου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

-Σε εστιατόριο-πιτσαρία-καφέ η οποία βρίσκεται στην Περίσσα, διαπιστώθηκαν: η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, μη επίδειξη Βιβλιάριου Συντήρ��σης και Επισκευών του φορολογικού μηχανισμού της επιχείρησης, απασχόληση τεσσάρων ανασφάλιστων υπαλλήλων .

-Σε καφετέρια-εστιατόριο σ��ην Περίσσα δεν εκδόθηκαν τέσσερις αποδείξεις.

-Σε καφέ- εστιατόριο στον Περίβολο δεν εκδόθηκαν δύο αποδείξεις.

-Σε εστιατόριο στον Περίβολο διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

-Σε καφέ-μπαρ στα Φηρά διαπιστώθηκε η μη έκδοση μιας απόδειξης.

-Σε καφέ-μπαρ στα Φηρά διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά δύο μισθωτοί για τους οποίους δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού.

-Σε εστιατόριο-οβελιστήριο στα Φηρά διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά έξι μισθωτοί, για ένα εκ των οποίων δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας προσωπικού.

-Σε εστιατόριο - καφετέρια στο Καμάρι διαπιστώθηκε ότι απασχολούνται συνολικά έξι μισθωτοί, ένας εκ των οποίων δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π), ωστόσο επεδείχθη για αυτόν ο σχετικός Πίνακας Προσωπικού.

-Σε καφετέρια - μπαρ στο Καμάρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων.

ΑΤΤΙΚΗ

-Σε αναψυκτήριο-μπαρ στην παραλία Μαραθώνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση 13 τουλάχιστον παραστατικών στοιχείων και η ανάπτυξη 32 ομπρελών με 64 ξαπλώστρες, που καταλαμβάνουν συνολικά 100 τ.μ. στην περιοχή του αιγιαλού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Για τον λόγο αυτόν συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top