Η εφορία θα κάνει ΝΤΟΥ ακόμα και στα σπίτια των πολιτών

Θα τα κάνει φύλλο και φτερό για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες

Η εφορία θα κάνει ΝΤΟΥ ακόμα και στα σπίτια των πολιτών

​Μέχρι στιγμής η εφορία μπορούσε να παίρνει τα σπίτια όσων έχουν χρέη στο Δημόσιο, όμως τώρα, μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια των πολιτών ανά πάσα ώρα και στιγμή και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα θα τα κάνουν φύλλο και φτερό για να εντοπίσουν φοροφυγάδες.

Μετά από σχετική ερώτηση του υπουργείου Οικονομικών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτρέπει πλέον, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, να πραγματοποιούνται… φοροεπιδρομές σε σπίτια και γραφεία ακόμα κι αν υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρωτάκουστη αυτή απόφαση, οι ελεγκτές της εφορίας θα κάνουν ντου σε σπίτια και γραφεία και θα ψάχνουν σε συρτάρια και ντουλάπια για να βρουν χρήματα με τα οποία θα απ��πληρωθούν φόροι και οφειλές στο Δημόσιο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ελεγκτές θα έχουν πλέον το ελεύθερο να προχωρούν ακόμα και σε κατασχέσεις χρημάτων ή πολύτιμων αντικειμένων.

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ προβλέπει ότι η παρουσία εισαγγελέα κατά τη διάρκεια των ερευνών απαιτείται όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή για την σύλληψη ενός δράστη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top