Έξι μνηστήρες για την πλαζ Βουλιαγμένης: Κατατέθηκαν οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ

Τι λέει ο δήμαρχος Βάρης-Βουλιαγμένης στο STAR

Έξι δεσμευτικές προσφορές από ισάριθμα επιχειρηματικά σχήματα κατατέθηκαν χθες στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για τη μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ Βουλιαγμένης.

Η μεγάλη, οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης, που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, μετά το Καβούρι, απέναντι από τον Αστέρα και μέχρι τώρα είναι δημοτική επιχείρηση, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα μισθωθεί στον πλειοδότη για 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης πέντε ετών.

Αυτό που ανησυχεί ωστόσο τον περισσότερο κόσμο είναι το αν θα μπορεί να κάνει τις βουτιές του, χωρίς να χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φέτος οι τιμές εισόδου για την πλαζ κυμαίνονται από 3 έως 4 ευρώ το άτομο, ενώ για τους δημότες η πρόσβαση είναι ελεύθερη...

«Είναι ελάχιστα τα λεφτά. Άμα ιδιωτικοποιηθεί και πληρώσουμε πάρα πάνω από όσα πληρώνουμε τώρα, θα είναι άσχημα τα πράγματα πιστεύω» δηλώνει ένας πολίτης στο STAR.

«Η πλαζ είναι για τον κόσμο. Δεν είναι για να ιδιωτικοποιηθεί. Θα είναι πιο ακριβά και -όσο να 'ναι- δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε εύκολα» ισχυρίζεται ένας άλλος λουόμενος.

Τη δική του θέση για την υπόθεση εκμίσθωσης της ακτής, παίρνει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Θεωρούμε ότι πρέπει όλη η διαδικασία να τύχει της συνεννόησης με την τοπική κοινωνία. Αν αυτό δεν επιτευχθεί , η όποια προσπάθεια υπάρξει νομίζω θα πέσει στο κενό. Ως δημοτική αρχή ενδιαφερόμαστε πρώτα από όλα να μάθουμε τι ακριβώς επενδυτικό πλάνο υπάρχει» δήλωσε στο STAR.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, σκοπός της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου είναι η λειτουργία της οργανωμένης ακτής, με δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης τουλάχιστον 2.500 επισκεπτών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή κόπηκαν 7000 εισιτήρια για την είσοδο των λουομένων στη συγκεκριμένη παραλία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top