«Έκρηξη» αιτήσεων για πιστωτικές κάρτες το τελευταίο δίμηνο στις τράπεζες

Τις θέλουν όχι για ψώνια αλλά για να πληρώσουν τους φόρους!

«Έκρηξη»  αιτήσεων για πιστωτικές κάρτες το τελευταίο δίμηνο στις τράπεζες

Έκρηξη αιτήσεων για πιστωτικές κάρτες παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο στις τράπεζες. Ο λόγος; Οι τσουχτεροί φόροι που έρχονται, καθώς μέσω πιστωτικών καρτών οι φόροι μπορούν να πληρωθούν σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου οι αιτήσεις για νέες πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, κατά 20% σε σχέση με πέρυσι!

Οι φορολογούμενοι θέλουν να αποκτήσουν πιστωτικές κάρτες προκειμένου να κάνουν χρήση των προγραμμάτων των τραπεζών για πληρωμή φόρων, όπως ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ο φόρος εισοδήματος, με άτοκες δόσεις μέσω των καρτών.

Όταν ένας φορολογούμενος εξοφλεί κάποιο φόρο με πιστωτική κάρτα έχει διπλό όφελος. Πρώτον καρπώνεται την έκπτωση 1,5% για την εφάπαξ εξόφ��ηση ενώ εξοφλεί την οφειλή σε έως δώδεκα άτοκες δόσεις. Για να είναι όμως πραγματικά άτοκες οι δόσεις θα πρέπει να εξοφλείται στην ώρα της η πιστωτική κάρτα. Σε διαφορετική περίπτωση τρέχει τσουχτερό επιτόκιο που φθάνει ακόμη και το 19%.

Μπορεί οι αιτήσεις για πιστωτικές κάρτες να έχουν αυξηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι εγκρίνονται όλες. Η χορήγηση νέων καρτών γίνεται με το σταγονόμετρο από τις τράπεζες και τα πιστωτικά όρια που χορηγούνται σπανίως ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top