Τα οικονομικά των ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι μετεγγραφές φοιτητών επί τάπητος

Ο Λοβέρδος παρουσίασε δέσμη 5 μέτρων της κυβέρνησης στους πρυτάνεις

Δέσμη 5 μέτρων εκ μέρους της κυβέρνησης για την εξομάλυνση της οικονομικής δυσπραγίας που παρουσιάζουν τα ανώτατα ιδρύματα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας στη σημερινή συνάντηση εργασίας με τις διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Επί τάπητος στη συνάντηση τέθηκαν οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων για το νέο έτος, οι «λιμνάζοντες» φοιτητές, η αξιολόγηση των ιδρυμάτων και η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων στα οποία υπάρχουν εργαζόμενοι στη διαθεσιμότητα.

Η δέσμη των 5 μέτρων, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο:

1. Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και συναρμόδιους Υπουργούς θα αποφασιστεί η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα Ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας.

2. Θα εκδοθεί εγκύκλιος ενημέρωσης των Ιδρυμάτων για τον τρόπο χρησιμοποίησης κονδυλίων από τα αποθεματικά τους για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, όπως ο νόμος επιτρέπει.

3. Θα απελευθερωθεί η διαδικασία λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, προκειμένου οι αποφάσεις να λαμβάνονται με υπογραφή των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και όχι με υ��ογραφή Υπουργού, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται από την ΑΔΙΠ.

4. Ο νόμος για τους λιμνάζοντες φοιτητές θα εφαρμοστεί.

5. Το πόρισμα για την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ ιδρυμάτων θα παραδοθεί από τον αξιολογητή στις 4 Αυγούστου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικώς τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών, δηλαδή, συγκέντρωση πολλών φοιτητών στα ιδρύματα του κέντρου και αποερήμωση ιδρυμάτων της περιφέρειας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top