Άνοδος κατά 17% στις αφίξεις τουριστών το πρώτο πεντάμηνο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα, ενώ ήδη καταγράφεται ότι ξεπέρασαν τα 3,5 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, πριν ξεκινήσει καλά-καλά η τουριστική περίοδος.

Τα 3,5 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, συνεπάγονται αύξηση κατά 17% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ). Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εισπράξεις από τον τουρισμό να αυξηθούν το ίδιο δι��στημα κατά 10,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ των 28 διαμορφώθηκε σε 2,069 εκατομμύρια ταξιδιώτες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Επίσης, οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28 διαμορφώθηκαν σε 1.497 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,7%. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 12,6% και οι αφίξεις από τις χώρες ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 28,2%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top