Λιποθυμίες προκαλούν τα εκκαθαριστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες!

Σκέψε��ς για αλλαγές από το 2015 προκαλούν οι δυσβάστακτοι φέτος φόροι

Ταχυπαλμία και... λιποθυμίες προκαλούν τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος που λαμβάνουν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Για αυτό και στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αλλαγές.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Ένας 29χρονος ελεύθερος επαγγελματίας έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ 1.200 κυβικών και είναι φιλοξενούμενος των γονιών του. Το 2013 είχε καθαρό εισόδημα 4.000 ευρώ, ενώ λόγω του ΙΧ και της ατομικής δαπάνης διαβίωσης έχει τεκμήριο 5.800 ευρώ. Καλείται φέτος να πληρώσει φόρο εισοδήματος 1.508 ευρώ, προκαταβολή φόρου 829 ευρώ και τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, δηλαδή σύνολο 2.987 ευρώ. Πέρυσι είχε πληρώσει μόνο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Δηλαδή φέτος έχει επιβάρυνση για τα ίδια εισοδήματα 2.337 ευρώ.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου έχουν πέσει μια σειρά από προτάσεις προκειμέ��ου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των εξοντωτικών εκκαθαριστικών για τους επαγγελματίες.

Εξετάζεται:

-η μείωση του συντελεστή 26% από το πρώτο ευρω

-η περικοπή του τέλους επιτηδεύματος που σήμερα είναι 650 ευρω και

- το ψαλίδισμα της προκαταβολής φόρου που είναι 55%.

Οι αλλαγές στη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών εξετάζεται να ισχύσουν από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top