Εκπτώσεις και στο φό��ο ακινήτων: Έρχονται βελτιώσεις στο «παρά πέντε»

Μειώσεις φόρων για οικόπεδα σε χωριά και οικισμούς

Σημαντικές μειώσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε χιλιάδες κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς της χώρας προβλέπουν οι νέες τροποποιήσεις στις διατάξεις για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που πρόκειται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, στο «παρά πέντε» της έκδοσης των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του νέου αυτού φόρου.

Οι τροποποιήσεις θα έχουν στόχο την πιο δίκαιη φορολόγηση οικοπέδων σε κωμοπόλεις, μικρά χωριά και οικισμούς, για τα οποία τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν επαρκούν για το σωστό υπολογισμό του αναλογούντος ΕΝΦΙΑ.

Τα οικόπεδα αυτά θα αντιμετωπίζονται από το υπουργείο με τον πιο ευνοϊκό τρόπο, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότεροι δυνατοί συντελεστές προσδιορισμού της αντικειμενικής τους αξίας.

Εκτός από τους ευνοημένους οικοπεδούχους στην επαρχία «τυχεροί» θα είναι και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός μεγάλων αστικών κέντρων όπως ο Δήμος της Αθήνας οι Δήμοι Περιστερίου, Ταύρου, Ρέντη, Κηφισιάς, αλλά και σε Δήμους όπως τα Σπάτα, τα Τρίκαλα, η Πρέβεζα ή η Ξάνθη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top