Γιούνκερ: Είμαι υπερήφανος για την Ελλάδα. Eίναι θαυμάσιος λαός

"Πρέπει να αναμορφωθεί η λειτουργία της τρόικας"

​«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της Ευρωζώνης» επανάλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ.Γιούνκερ παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις «Κασσάνδρες» και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της Ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας πως όλοι θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την Ευρωζώνη.

«Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος», τόνισε ο κ.Γιούνκερ, θέλοντας να δείξει έτσι την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΕΛΚ επανέλαβε την άποψη του πως θα πρέπει να «αναμορφωθεί η λειτουργία της τρόικας», κάνοντας παράλληλα έκκληση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου Επενδύσεων που θα αγγίζει τα 300 δις. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Τέλος σημείωσε ότι θα επιδιώξει τη θέσπιση κατώτατου κοινωνικού μισθού σε ��άθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top