Έτσι θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή; Στο απυρόβλητο η «νύχτα»!

Κανένας έλεγχος μετά τις 10 το βράδυ όταν αρχίζει… το πάρτι

Έτσι θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή; Στο απυρόβλητο η «νύχτα»!

Ακούγεται οξύμωρο κι όμως είναι αλήθεια: Αν και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο του υπουργείου Οικονομικών, η εφορία γράφει απουσία από τις «λευκές νύχτες» της καλοκαιρινής διασκέδασης!

Παρά την αργοπορημένη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να «σώσει» τους προληπτικούς ελέγχους με την «επιστράτευση» εφοριακών κατόπιν εορτής, τελικώς η «νύχτα» μένει στο απυρόβλητο. Μετά τις 10 το βράδυ, όταν αρχίζει το… πάρτι της νυχτερινής διασκέδασης, δεν θα υπάρχει κανένας φορολογικός έλεγχος!

Οι προληπτικοί έλεγχοι θα περιοριστούν στα εστιατόρια, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλ��ς, ενώ τα κέντρα διασκέδασης, οι συναυλίες, τα μπαράκια και γενικά όλη η νυχτερινή ζωή θα μείνει στο απυρόβλητο!

Ο λόγος; Οι εφοριακοί από το νόμο δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους. Την δυνατότητα αυτή είχε μόνο το ΣΔΟΕ και η νέα υπηρεσία (ΥΕΔΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία όμως παραμένει ακόμα στα χαρτιά.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών περιορίζεται στην απόφαση της νέας γενικής γραμματέως Δ.Ε.Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top