Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ράφια;

Τι αναφέρουν οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων

Ενώ η Ελλάδα θεωρείται ακριβή στα τρόφιμα, οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων υποστηρίζουν πως οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει και ότι δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω.

Η κρίση και οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις έχουν μειώσει την κατανάλωση, ωστόσο, η παραγωγή ακριβαίνει, όπως υποστηρίζουν οι βιομηχανίες τροφίμων.

Ο σύνδεσμος ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων υποστηρίζει ότι οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί, προσθέτοντας ότι οι πρώτες ύλες, είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι ακριβές, την ώρα που η αγορά «στενάζει» από την έλλειψη ρευστού!

Το ενεργειακό κόστος, το μικρό μέγεθος της ελληνικής αγοράς, οι καθυστερήσεις των πληρωμών, η γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία, δεν επιτρέπουν σε προϊόντα να γίνουν πιο φτηνά, ενώ οι βιομηχανίες τροφίμων τονίζουν πως ο ανταγωνισμός μπορεί να ρίξει κι άλλο τις τιμές, ωστόσο, οι περαιτέρω μειώσεις θα οδηγήσουν σε λουκέτα.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top