K.Σαββαϊδου: Βιβλιοφάγος και εργασιομανής με αδυναμία στις βιολογικές σαλάτες!

To who is who της διαδόχου του Χάρη Θεοχάρη

K.Σαββαϊδου: Βιβλιοφάγος και εργασιομανής με αδυναμία στις βιολογικές σαλάτες!

​Η αντικαταστάτρια του Χάρη Θεοχάρη κ.Κατερίνα Σαββαϊδου, έχει πολύ πλούσιο βιογραφικό, παίζει στα δάχτυλα τα Γαλλικά και όσοι τη γνωρίζουν, μιλούν για μια ήρεμη δύναμη, η οποία δεν επιλέχτηκε τυχαία για την θέση της γγ των Δημοσίων Εσόδων.

Η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της συλλογής των φόρων υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τρόικας, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ερευνήτρια με ειδίκευση στα φορολογικά .

Έχει πολλά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, δεν έχει facebook ούτε twitter- μέσω του οποίου ο κ. Θεοχάρης έκανε σημαντικές ανακοινώσεις . Η διδακτορική διατριβή της ήταν «Η είσπραξη των δημοσίων εσόδων», αλλά όλοι συμφωνούν ότι μία διατριβή διαφέρει αρκετά από την υλοποίηση της πολιτικής που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η ίδια πάντως είναι κατά των μαζικών κατασχέσεων που επιβάλλονται σε όσους χρωστούν αλλά έχουν τη διάθεση να συμμορφωθούν, ενώ έχει δηλώσει αντίθετη και στη δημοσιοποίηση καταλόγων φοροφυγάδων που δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τον Πύργο Υπάτης.

imerisia_LARGE_t_1061_43777199_type12128.jpg2012032002075_120826959.jpg

Χόμπι της είναι το διαρκές διάβασμα, ενώ στην ερώτηση γιατί επέλεξε να βρεθεί σε αυτή τη θέση με πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που κέρδιζε στον ιδιωτικό τομέα, εκείνη απαντά: «Όταν η χώρα σου βρίσκεται σε κρίση, πρέπει όλοι να μπαίνουν μπροστά, να τη βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τη διάθεση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Κομβικό ρόλο για την επιλογή της έχει παίξει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Η κ.Σαββαϊδου είναι λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια Φορολογικού και Δημοσιονομικού Δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με βαθιά γνώση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί άλλες δύο φορές, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ως νομική σύμβουλος σε θέματα γενικότερης φορολογικής πολιτικής, αλλά και επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που παρακολουθεί την επίδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του υπουργείου όταν έμαθαν την αντικαταστάτρια του κ.Θεοχάρη «ενθουσιάστηκαν γιατί είχαν αναπτύξει με την κ.Σαββαϊδου πολύ καλές σχέσεις . Όλοι την θυμούνται να πηγαίνει στο γραφείο της από τις 6 το πρωί και να φεύγει αργά το βράδυ. Τις περισσότερες φορές δεν έφευγε ούτε για φαγητό το μεσημέρι, αλλά έτρωγε την σαλάτα της με βιολογικά προϊόντα , που είναι αδυναμία της στο γραφείο, προσέχοντας πάντα να μην λερώσει τα απλωμένα χαρτιά».

Salata.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top