Η τρόικα "ακρωτηρίασε" το ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στα νησιά–Αιμορραγία στα κρατικά ταμεία

Τα καράβια σαλπάρουν κάθε μέρα από τον Πειραιά για τα νησιά. Είναι γεμάτα από τουρίστες. Κάποιοι όμως μένουν πίσω…. Είναι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καθώς το σώμα δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων. Έτσι, το αν θα εκδοθούν αποδείξεις στα beach parties και τις συναυλίες της Μυκόνου και των άλλων κοσμοπολίτικων νησιών εξαρτάται μόνο από την… φορολογική συνείδηση των επιχειρηματιών. Ο φόβος δηλαδή που φυλούσε τα έρμα, το ΣΔΟΕ, πλέον δεν υπάρχει.

Αυτό αποφάσισε η τρόικα, η οποία επέβαλε την αφαίρεση του προληπτικού έλεγχου από το ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον μηχανισμός ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, την 1η Νοεμβρίου 2013 ο έλεγχος των αποδείξεων αφαιρέθηκε από το ΣΔΟΕ και υποτίθεται ότι θα περνούσε σε έναν νέο μηχανισμό που θα υπαγόταν στην δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Αυτή όμως η νέα υπηρεσία βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι εφοριακοί, η ταμειακή μηχανή στις τουριστικές περιοχές να χρησιμοποιείται για... διακόσμηση.

Αρμόδιες πλέον είναι οι τοπικές εφορίες για τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων, αλλά δεν υπάρχουν ούτε οι πόροι, ούτε και η οργάνωση για να γίνουν έλεγχοι. Ο μοναδικός μηχανισμό�� που έχει απομείνει είναι η Οικονομική Αστυνομία η οποία όμως δεν μπορεί να ελέγξει από μόνη της όλη την επικράτεια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η φοροδιαφυγή να "οργιάζει" και να γίνεται της "ταμειακής μηχανής" στα τουριστικά μέρη με τους επιχειρηματίες να τρίβουν τα χέρια τους και το οικονομικό επιτελείο να μετρά απώλειες

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top