«Απεγκλωβισμό» των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων σχεδιάζει ο Ν. Δένδιας

Σανίδα σωτηρίας ο Πτωχευτικός Κώδικας

«Απεγκλωβισμό» των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων σχεδιάζει ο Ν. Δένδιας

Αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα και νέο πλαίσιο για εξωδικαστικές ρυθμίσεις για τις χρεωμένες επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, είναι να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν «εγκλωβιστεί» αλλά έχουν προοπτικές.

«Δεν πρόκειται να κρύψω κάτω από το χαλί το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ατομικού και επιχειρηματικού» τόνισε ο κ. Δένδιας κατά την τελετή απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ, στο Μέγαρο Μουσικής.

«O έμπορος ο επιχειρηματίας, δεν μπορούν να περιμένουν, όπως δεν μπορούν να περιμένουν και οι στρατιές των ανέργων που ελπίζουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως ο ανηφορικός δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα: « Η άλλη επιλογή, που χαϊδεύει τα αυτιά και χτυπάει πλάτες, που κολακεύει το σήμερα και υποθηκεύει το αύριο, δεν είναι δρόμος. Είναι γκρεμός».

Ο Πτωχευτικός Κώδικας και οι δυνατότητες που δίνει

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα τα τελευταία 6 χρόνια έγινε περιζήτητο «καταφύγιο» για πολλούς επιχειρηματίες.

Ο Λεωνίδας Τσιαντής, πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, εξηγεί από την πλευρά του τι έγινε στην επιχείρηση που διοικεί και εργάζονται 265 άτομα, όταν έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας: «Ο συνεταιρισμός έχει κάνει τον Μάρτιο του 2014 αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 όχι περί πτώχευσης αλλά περί εξυγίανσης» διευκρινίζει. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα και ότι υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εξορθολογισμού για πολλές επιχειρήσεις. «Ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός μέσα από το πτωχευτικό κώδικα κατάφερε να κάνει όλες τις κινήσεις που χρειάζεται η επιχείρηση προκειμένου να επανακάμψει» τόνισε.

Από τις παλιές οφειλές (επιταγές ύψους 18 εκατ. ευρώ) σήμερα ο Συνεταιρισμός οφείλει 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ έχει βάλει σε τάξη και τους μισθούς των εργαζομένων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top