Εργασί�� και χαρά: Θα περάσουμε φίνα στο Μουντιάλ του… 2040!

Θέλει 25 χρόνια η Ελλάδα για να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας

Όλο χαρά και… με δουλειά θα δούμε το Μουντιάλ του 2040 σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την επιχειρηματικότητα, Endeavor Greece.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ελλάδα με τους σημερινούς ρυθμούς θα χρειαστεί 25 χρόνια για να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει χάσει συνολικά 1 εκ. θέσεις εργασίας!

Όπως αναφέρει η Endeavor Greece, για να το πετύχει κάτι τέτοιο σε λιγότερο από μια δεκαετία «θα πρέπει να τριπλασιαστούν οι προσπάθειες που επικεντρώνονται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας και να διπλασιαστούν τα ποσοστά επιτυχίας τους».

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι νέοι στην Ελλάδα επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την αύξηση της ανεργίας με περισσότερες από μισό εκατομμύριο χαμένες θέσεις εργασίας και πως ολόκληροι κλάδοι κατήργησαν θέσεις εργασίας για νέους, παρότι διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν τις θέσεις εργασίας των μεγαλύτερων ηλικιών.

Η μελέτη, η οποία τονίζει ότι έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά πάνω από 200.000 Έλληνες, σημειώνει ότι τρεις μόνο κλάδοι κατάφεραν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το συνολικό εργατικό δυναμικό: ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση τροφίμων και ο κλάδος της τεχνολογίας.

«Η σημερινή ραγδαία αύξηση των startups είναι μια καλή αρχή» εκτιμά η μελέτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα περίπου 200 startups που ιδρύονται κάθε χρόνο, δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις ερ��ασίας που χρειάζονται.

Σύμφωνα με την Endeavor Greece, οι νέοι πρέπει να ηγηθούν της μεταμόρφωσης της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Οργανισμός συμβουλεύει πως πρέπει να:

1. Να εντοπίσουμε και να επικεντρωθούμε στη στήριξη της μειοψηφίας των 3.000 υφιστάμενων επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης και των μεμονωμένων σήμερα εκπαιδευτικών προσπαθειών.

2. Να επιταχύνουμε τη δημιουργία και εξέλιξη 10.000 νέων επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης.

3. Να συνδέσουμε τους νέους με επιλεγμένους επιχειρηματίες, εργοδότες και ακαδημαϊκούς, εντός και εκτός χώρας, μέσω εργαλείων εκπαίδευσης και απασχόλησης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top