Μόλις το 9% των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων μπήκαν σε ρύθμιση

Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

Μόλις 9 στους 100 οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών είχαν υπαχθεί στα τέλη Μαΐου σε ρύθμιση για τη σταδιακή αποπληρωμή των χρεών τους. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 381.401 οφειλετών είχαν υπαχθεί μόλις οι 33.467.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ που αφορούν στην πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύεται πως το 40% των οφειλετών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση δεν καταβάλουν τις δόσεις.Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ.

Στα τέλη Μαΐου στην «πάγια ρύθμιση» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 196 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 176 εκατ. ευρώ. Βάσει των ίδιων στοιχείων στα τέλη Μαΐου στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 426 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 439 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το υπουργείο Εργασίας ήδη εξετάζει τη βελτίωση της υφιστάμενης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών με κύριο άξονα την αύξηση των δόσεων, κάτι που θα θέσει προς συζήτηση στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται νέο σχέδιο με στόχο την είσπραξη 13,5 δισ. ευρώ μέσω της αύξησης του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής από 48 σε 72.

Μάλιστα, εξετάζεται οι οφειλές που θα κεφαλαιοποιηθούν να αφορούν μέχρι και τον Μάιο 2014.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top