«Ναι» στη μαζική αγορά ομολόγων από Ντράγκι αλλά… όχι τώρα

«Παραμένει αδύναμη, άνιση και ευπρόσβλητη η ανάκαμψη στην ευρωζώνη»

«Ναι» στη μαζική αγορά ομολόγων από Ντράγκι αλλά… όχι τώρα
«Ναι» στη μαζική αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ ως μέρος της «εργαλειοθήκης» της τράπεζας αλλά… για το μέλλον, λέει ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf-.

Απαντώντας στην ερώτηση τι χρειάζεται να γίνει για να αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά ώστε να δώσει χρήμα στις τράπεζες για να δανείζουν (μια πρακτική που είναι γνωστή ως «ποσοτική χαλάρωση») ο Ντράγκι δηλώνει ότι «αυτή θα ήταν η απάντηση στην επιδείνωση, μεσοπρόθεσμα, των προβλέψεών μας για τον πληθωρισμό».

«Η ποσοτική χαλάρωση μπορεί να περιλαμβάνει όχι μόνο κρατικά ομόλογα αλλά και δάνεια του ιδιωτικού τομέα. Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» αναφέρει ο «Σούπερ Μάριο».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημειώνει ότι η ΕΚΤ προς το παρόν θα επικεντρωθεί «στα μέτρα οικονομικής τόνωσης που ανακοινώθηκαν στις 5 Ιουνίου».

Τέλος,ο Ντράγκι τονίζει ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη παραμένει αδύναμη, άνιση και ευπρόσβλητη και ότι τα επιτόκια αναμένεται ότι θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top