Αναλαμβάνει από σήμερα την ΤτΕ ο Στουρνάρας

«Υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη η χρηματοδότηση των επενδύσεων»

Αναλαμβάνει από σήμερα την ΤτΕ ο Στουρνάρας
Από σήμερα αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαδέχεται τον Γιώργο Προβόπουλο, του οποίου η θητεία έληξε χθες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη θητεία της υποδιοικήτριας της ΤτΕ, Ελένης Δενδρινού-Λουρή.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο κ. Στουρνάρας επιθυμεί να τοποθετηθεί πλάι του η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου.

«Υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη η χρηματοδότηση των επενδύσεων»

Μιλώντας χθες στην ημερίδα για την οικονομική ανάπτυξη στο Μέγαρο Μουσικής, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδιο μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με εκπροσώπους μικροομολογιούχων, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι η τραπεζική ενοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρεώσεις που επιβάλλουν σήμερα οι τράπεζες στους καταναλωτές.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε υψίστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι το τέλος του κατακερματισμού των χρηματοπιστωτικών αγορών θα χαλαρώσει τα αυστηρά πιστοδοτικά κριτήρια που ισχύουν στα κράτη μέλη της περιφέρειας, επιτρέποντας στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις.

Τέλος, ο πρώην ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι η προωθούμενη τραπεζική ένωση στην Ε.Ε. θα ��δηγήσει σε αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού συστήματος.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top