ΣΤΑ SOS ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: Μέσα στον Ιούλιο η «λυπητερή» για τον φόρο ακινήτων

Πάνω από 2,5 δις ευρώ θέλει να μαζέψει το ΥΠΟΙΚ

​Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα πρέπει να αναμένουν οι φορολογούμενοι τα ηλεκτρονικά ραβασάκια για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και τον συμπληρωματικό φόρο.

Οι αρχικοί σχεδιασμοί της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αφορούσαν εκκαθάριση των δηλώσεων Ε9 στις 18 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι με μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ότι θα πρέπει να αναζητήσουν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά τους.

Οι σχεδιασμοί ανατράπηκαν. Η ειδική εφαρμογή για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος του έτους σε έξι μηνιαίες δόσεις (η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου) συνολικά 2,650 δισ. ευρώ.

Τόσα υπολογίζει πως θα εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών αν και η κατάσταση στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (κάθε μήνα οι φορολογούμενοι αφήνουν απλήρωτους φόρους κοντά στο 1 δισ. ευρώ) δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου για την πραγματική απόδοση του φόρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top