Νέος Φόρος Ακινήτων: Πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά-Ενημερωθείτε

"Αναποδιές" και με το Taxis - Δεν προβλέπεται παράταση

​Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην έκδοση των εκκαθαριστικών του νέου φόρου ακινήτων καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να υπολογιστεί ο φόρος.

Αν και αρχικά στο υπουργείο Οικονομικών είχαν αποφασίσει να εκδώσουν τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου, τελικά διαπιστώθηκε ότι ο νέος ενιαίος φόρος δεν μπορεί να υπολογιστεί αφού σε ορισμένες περιπτώσεις ακινήτων, όπως σε αυτά που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, δεν προκύπτει το έτος που απέκτησε ο φορολογούμενος το ακίνητο.

Το θέμα πρόκειται να διορθωθεί με διάταξη που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Εν τω μεταξύ, παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσίασε και το taxis το υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και του ενιαίου φόρου ακινήτων θα πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου χωρίς να αναμένονται αλλαγές στις προθεσμίες πληρωμής των φόρων.

Υπενθυμίζουμε πως η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top