ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ: Γιατρός ΞΕΧΑΣΕ να δηλώσει 7 εκατ. ευρώ

Άγριο κυνηγητό του ΣΔΟΕ – Στο στόχαστρο γιατροί και δικηγόροι

ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ: Γιατρός ΞΕΧΑΣΕ να δηλώσει 7 εκατ. ευρώ

​Γιατροί, δικηγόρο��, καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που μετά από εντατικούς ελέγχους έχει βγάλει λαβράκι. Όπως αποδεικνύεται κυρίως γιατροί και δικηγόροι έχουν ξεχάσει να δηλώσουν εισοδήματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. κατ’ έτος.

Ανώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στο σώμα πριν από έξι μήνες έκαναν λόγο για περίπου 200 γνωστούς γιατρούς μεγάλων νοσοκομείων, που επειδή η δουλειά στην Ελλάδα έχει σημειώσει πτώση, χειρουργούσαν στο εξωτερικό (Αλβανία, Βουλγαρία, Κωνσταντινούπολη).

Οι γιατροί αυτοί εισήγαγαν τις αμοιβές τους μέσω εμβασμάτων σε ελληνικές τράπεζες, χωρίς φυσικά να έχουν παραστατικά και πιάστηκαν έτσι στη φάκα του ΣΔΟΕ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γνωστού γυναικολόγου της Αθήνας, η φοροδιαφυγή του οποίου αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ κι ενός ακόμα συναδέλφου του που… «ξέχασε» να δηλώσει εισοδήματα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ και οι δύο δεν έκοβαν αποδείξεις για τις εξωσωματικές που έκαναν, ενώ ο πρώτος μπήκε στο στόχαστρο όταν στη δημοσιότητα βγήκαν φωτογραφίες από το πολυτελέστατο σπίτι του σε νησί των Κυκλάδων.

Πραγματοποίησαν λοιπόν έλεγχο σε βάθος δεκαετίας με την περιουσία του να εμφανίζει αδικαιολόγητη αύξηση κατά 7 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2005 – 2012.

Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη περίοδο ο εν λόγω γυναικολόγος δεν εξέδωσε περισσότερες από 1.700 αποδείξεις, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και δεν έκοψε παραστατικά για απροσδιόριστο αριθμό συναλλαγών ύψους 3 εκατ. ευρώ. Επίσης κατηγορείται για ανακριβή έκδοση 70 αποδείξεων ύψους περίπου 200.000 ευρώ.

Μία ακόμα τρανταχτή περίπτωση φοροδιαφυγής είναι και ο… «χρυσός» οδοντίατρος της Γλυφάδας, ο οποίος συνελήφθη για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος σε εταιρεία που διατηρούσε με τη σύζυγό του δεν έκοβε τιμολόγια πώλησης, με την παράβαση να αγγίζει τα 4.120.000 ευρώ.

Και οι δικηγόροι όμως αναδεικνύονται πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή, με 400 πασίγνωστους νομικούς να έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή που κυμαίνεται από 500.000 έως και 10 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε αγορές πολυτελών ακινήτων, ενώ υψηλότερη είναι η παραβατικότητα που αποδεικνύεται ανάμεσα στους ποινικολόγους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top