Κοινωνικό Μέρισμα: 120.000 ακόμη τυχεροί - Κάνε αίτηση όσο προλαβαίνεις

Ας θυμηθούμε τα κριτήρια και τα βήματα για τη δήλωση

Κοινωνικό Μέρισμα: 120.000 ακόμη τυχεροί - Κάνε αίτηση όσο προλαβαίνεις

Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 120.689 νοικοκυριών που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι 3 Ιουνίου 2014, «κοινωνικό μέρισμα» ύψους 77.343.674 ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που έλαβε μέχρι σήμερα το «κοινωνικό μέρισμα» διαμορφώνεται σε 326.601, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 210.564.456 ευρώ και το μέσο ποσό ανά νοικοκυριό στα 645 ευρώ.

Με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι 30 Ιουνίου 2014, η υποβολή αιτήσεων.

Τονίζεται, όπως ανακοινώθηκε και στις 3 Ιουνίου 2014, ότι όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Δηλαδή, για ένα ζευγάρι το όριο διαμορφώνεται στις 9.400 ευρώ από 8.000 ευρώ που ήταν έως τώρα και για οικογένεια με δύο παιδιά φθάνει στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ.

Κάντε την αίτηση σε 10 βήματα

Δείτε ποιά είναι τα 10 βήματα για να υποβάλετε τη δήλωση:

1. Στο ίντερνετ κάνω κλικ στο taxis στο https://www1.gsis.gr/webtax/socdiv/index.jsp.
2. Είναι απαραίτητο username και password όπως όταν κάνετε την φορολογική δήλωση.
3. Υπάρχει ειδική εφαρμογή για την αίτηση. Στην επιλογή Άγαμος-Έγγαμος περιλαμβάνονται χηρεία, διαζευγμένοι κτλ. Ουσιαστικά επιλέξτε έγγαμος αν είστε παντρεμένος και άγαμος σε κάθε άλλη περίπτωση.
4. Συμπληρώνετε την διεύθυνση του σπιτιού μένετε τώρα. Δεν έχει σημασία αν σας ανήκει ή όχι. Το δηλώνετε με τον εννιαψήφιο (χωρίς κενά) αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Αν δεν έχετε ρεύμα τότε επιλέγετε Δεν υπάρχει παροχή και γράφετε την διεύθυνση με το χέρι. 99% όμως πάτε με την παροχή.
5. Μετά προσθέτετε τα μέλη ένα ένα. Πατάτε για κάθε ένα "Προσθήκη μέλους" και το βάζετε. Τον/την σύζυγο αν υπάρχει, τα προστατευόμενα, δηλώνοντας αν έχει κάποιος αναπηρία και τελικά όλους τους άλλους συνοικούντες.

6. Γράφετε τον IBAN ενός λογαριασμού για να κατατεθούν τα χρήματα. Μόνο τους αριθμούς χωρίς κενά και χωρίς το αρχικό GR. Δεν έχει σημασία ποιανού είναι ο λογαριασμός.

7. Δώστε τηλέφωνο και email για να μάθετε το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησης.

8. Οριστικοποιείτε αν όλα είναι όπως πρέπει. Η αίτηση λέει πως οριστικοποιήθηκε κανονικά.

9. Πατάτε την εκτύπωση της αίτησης. Θα σας στην βγάλει στην οθόνη και θα σας λέει αν το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό. Τότε θα ξέρετε προσωρινά αν το δικαιούστε.

10. Αν κάτι πήγε λάθος (πχ δώσατε λάθος ΙΒΑΝ), διαγραφή αίτησης και πάλι από την αρχή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top