Εκλογική Αποζημίωση: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους;

Καθησυχαστική παρέμβαση από το υπουργείο Οικονομικών

​Τη διαβεβαίωση ότι το αργότερο έως τις 18 Ιουνίου θα έχει καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση σε 50.000 δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, εφόρους, αναπληρωτές εφόρους και αναπληρωτές δικαστικών αντιπροσώπων που μετείχαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ΓΓΠΣ, οι εντολές πληρωμής θα σταλούν ως τις 16 Ιουνίου στο ΔΙΑΣ και μέχρι τις 18 Ιουνίου θα έχουν πιστωθεί οι λογ��ριασμοί 50.000 δικαστικών αντιπροσώπων, γραμματέων, εφόρων, αναπληρωτών εφόρων και αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων.

Η διαδικασία καθυστέρησε διότι η ΓΓΠΣ δεν έλαβε εγκαίρως από τα Πρωτοδικεία της χώρας και τους εφόρους τα συμπληρωμένα έντυπα με τα στοιχεία των μετεχόντων στις εκλογές μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

Για το θέμα παρενέβη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκη, Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη ζήτησε την άμεση καταβολή της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων στους δικηγόρους για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top