Δεν είναι αστείο: Έρχονται ΑΥΞΗΣΕΙΣ για 1.700.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

Μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών

Δεν είναι αστείο: Έρχονται ΑΥΞΗΣΕΙΣ για 1.700.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

​Δεν είναι φάρσα, ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο. Ετοιμαστείτε γιατί ��ρχονται αυξήσεις μισθών σε 1.700.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα!

Πως θα συμβεί αυτό; Μέσω των αλλαγών των ασφαλιστικών εισφορών, που θα γίνουν από την 1η Ιουλίου.

Τι σημαίνει πρακτικά; Πως από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, ένας εργαζόμενος για παράδειγμα που παίρνει 800 ευρώ, θα έχει αύξηση σχεδόν 100 ευρώ το χρόνο! Για έναν εργαζόμενο των 1.500 ευρώ, η αύξηση αυτή μεταφράζεται στα 180 ευρώ το χρόνο.

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προκύπτει από μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και προβλέπεται νέα αντίστοιχη μείωση σε έναν χρόνο από τώρα, τον Ιούλιο του 2015.

Εκτός πάντως από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που θα δουν μια αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους (από 8-15 ευρώ), εκτιμάται πως συνολικά ΤΡΙΑ εκατομμύρια άνθρωποι (μισθωτοί και συνταξιούχοι), θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές που κάνουν πρεμιέρα την 1η Ιουλίου του 2014.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ:

-Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ.

Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ:

εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%.

-Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

-Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top