Κοινωνικό μέρισμα: 300.000 νέοι δικαιούχοι-Κάνε την αίτηση σε 10 βήματα

Τα νέα κριτήρια

Κοινωνικό μέρισμα: 300.000 νέοι δικαιούχοι-Κάνε την αίτηση σε 10 βήματα

Σε επιπλέον 300.000 νοικοκυριά θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα καθώς αποφασίστηκε χθες η διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων για τη χορήγηση του βοηθήματος.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η αύξηση του βασικού ορίου εισοδήματος που ήταν 6.000 ευρώ στα 7.050 για τον άγαμο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Δηλαδή, για ένα ζευγάρι το όριο διαμορφώνεται στις 9.400 ευρώ από 8.000 ευρώ που ήταν έως τώρα και για οικογένεια με δύο παιδιά φθάνει στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του ορίου αθροίζονται τα εισοδήματα όλων των μελών ενός νοικοκυριού (πραγματικά και τεκμαρτά). Το εφάπαξ βοήθημα ανέρχεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή ξεκινάει από τα 500 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή, το πράσινο φως για το μέρισμα πήραν ακόμη 115.000 νοικοκυριά ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 320.000. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις αν και αρχικά έγιναν αποδεκτές, δεν έχουν πιστωθεί ακόμη τα ποσά, καθώς αυτές ελέγχονται ξανά.

Κάντε την αίτηση σε 10 βήματα

Δείτε ποιά είναι τα 10 βήματα για να υποβάλετε τη δήλωση:

1. Στο ίντερνετ κάνω κλικ στο taxis στο https://www1.gsis.gr/webtax/socdiv/index.jsp.

2. Είναι απαραίτητο username και password όπως όταν κάνετε την φορολογική δήλ��ση.

3. Υπάρχει ειδική εφαρμογή για την αίτηση. Στην επιλογή Άγαμος-Έγγαμος περιλαμβάνονται χηρεία, διαζευγμένοι κτλ. Ουσιαστικά επιλέξτε έγγαμος αν είστε παντρεμένος και άγαμος σε κάθε άλλη περίπτωση.

4. Συμπληρώνετε την διεύθυνση του σπιτιού μένετε τώρα. Δεν έχει σημασία αν σας ανήκει ή όχι. Το δηλώνετε με τον εννιαψήφιο (χωρίς κενά) αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Αν δεν έχετε ρεύμα τότε επιλέγετε Δεν υπάρχει παροχή και γράφετε την διεύθυνση με το χέρι. 99% όμως πάτε με την παροχή.

5. Μετά προσθέτετε τα μέλη ένα ένα. Πατάτε για κάθε ένα "Προσθήκη μέλους" και το βάζετε. Τον/την σύζυγο αν υπάρχει, τα προστατευόμενα, δηλώνοντας αν έχει κάποιος αναπηρία και τελικά όλους τους άλλους συνοικούντες.

6. Γράφετε τον IBAN ενός λογαριασμού για να κατατεθούν τα χρήματα. Μόνο τους αριθμούς χωρίς κενά και χωρίς το αρχικό GR. Δεν έχει σημασία ποιανού είναι ο λογαριασμός.

7. Δώστε τηλέφωνο και email για να μάθετε το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησης.

8. Οριστικοποιείτε αν όλα είναι όπως πρέπει. Η αίτηση λέει πως οριστικοποιήθηκε κανονικά.

9. Πατάτε την εκτύπωση της αίτησης. Θα σας στην βγάλει στην οθόνη και θα σας λέει αν το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό. Τότε θα ξέρετε προσωρινά αν το δικαιούστε.

10. Αν κάτι πήγε λάθος (πχ δώσατε λάθος ΙΒΑΝ), διαγραφή αίτησης και πάλι από την αρχή.

ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top