Χαριστικές ρυθμίσεις σε σκανδαλώδεις αυθαιρεσίες

Έντονες αντιδρ��σεις για το εμπορικό κέντρο Mall

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το εμπορικό κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι.

Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει την οικοδομικ�� άδεια του, η ιδιοκτήτρια εταιρεία πέφτει στα μαλακά με το νόμο Καλαφάτη για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Συγκεκριμένα, γλιτώνει πρόστιμο ύψους 126 εκ. ευρώ, πληρώνοντας ένα παράβολο μόλις των 10.000 ευρώ!

Οι χαριστικές ρυθμίσεις, όμως, έχουν και συνέχεια. Η Lamda Development, στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της χώρας, έκανε αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα για την Εθνική ενεργειακή στρατηγική, η οποία εγκρίθηκε χθες από την διυπουργική επιτροπή, με πρόταση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μιλάμε για ένα κτίριο αυθαίρετο, ουσιαστικά, με απόφαση του ΣτΕ. Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου -υπεύθυνος Πολεοδομίας- Νίκος Πέππας, με δηλώσεις του πριν από τις εκλογές, δεν έχει κοι��οποιηθεί η απόφαση στο δήμο. «Να πάει η νομική μας υπηρεσία να πάρει τον φάκελο και να γίνει όλη η διαδικασία της απόφασης» είχε δηλώσει στο STAR.

Η Νομική υπηρεσία του δήμου Αμαρουσίου δεν πήγε να πάρει την απόφαση. Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας λειτούργησαν με τον τρόπο που γνωρίζουμε χρόνια τώρα, και σήμερα το κτίριο εντάχθηκε στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Ένα από τους κατοίκους που πήγε στα δικαστήρια μίλησε στο STAR. «Ό,τι προσπάθειες έχουν κάνει είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Είναι ένα σκάνδαλο που η διαπλοκή έδειξε το πρόσωπό της» δήλωσε ο κ. Δορύλαος Κλαπάκης.

Ευθύνες επιρρίπτει η Σοφία Σακοράφα, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που την επίμαχη περίοδο που κτίστηκε το Mall, ήταν υπουργός Πολιτισμού.

«Η συγκεκριμένη γη ήταν για χρήση αμιγούς κατοικίας, δεν υπήρχαν εμπορικές χρήσεις. Οτιδήποτε άλλο ήταν παράνομο και αντισυνταγματικό. Ο νομοθέτης τότε, ο κ. Βενιζέλος, το ήξερε πολύ καλά, γι' αυτό και με έναν περίεργο νόμο, κατάφερε να κάνει τη Βουλή οικοδομικό γραφείο και να εκδώσει άδεια για το συγκεκριμένο το ελληνικό κοινοβούλιο. Γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο και παρανομούσε αλλά κυρίως έδινε τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να έχει ένα τεράστιο όφελος, δηλαδή ο κύριος Λάτσης από την συγκεκριμένη επένδυση» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top