«Ξεπαγώνουν» οι πληρωμές για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 η χρηματοδότηση

«Ξεπαγώνουν» οι πληρωμές για το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», καθώς οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης υπέγραψαν απόφαση για χρηματοδότησή του μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα πάνω από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκ. ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 310 εκ. ευρώ.

Τους προηγούμενους μήνες είχε παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ με την απόφαση των κ.κ. Μανιάτη και Χατζηδάκη η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα για τη συνέχιση του προγράμματος, καθώς έχει γίνει μία πρώτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014 - 2020.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top