Οριστικά χωρίς πρόστιμο όσοι δεν υπέβαλαν έως σήμερα το Ε9

Μέχρι την έκδοση εκκαθαριστικών του ενιαίου φόρου ακινήτων

Οριστικά χωρίς πρόστιμο θα είναι οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών- δηλώσεων του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή, καθώς τελικά το ΥΠΟΙΚ έκανε πράξη της σχετική σκέψη που υπήρχε ήδη, όπως είχε γράψει νωρίτερα το star.gr.

Την έμμεση παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ε9 ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομιών αναφερόμενο σε λόγους που σχετίζονται με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί, επίσης νομοθετικά, εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top