Αλλάζουν τα κριτήρια για να πάρουν και άλλοι το κοινωνικό μέρισμα;

Αδιάθετα μένουν 300 εκατ. ευρώ -Θα το λάβουν και οι φιλοξενούμενοι;

Το πρωτογενές πλεόνασμα έχει… πλεόνασμα!

Περίπου 300 εκ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα παραμένουν αδιάθετα με την κυβέρνηση να προβληματίζεται έντονα, εξετάζοντας διεύρυνση και χαλάρωση των κριτηρίων.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να επικοινωνήσει μέσω email με 60.000 δικαιούχους που -αν και καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το μέρισμα- οι αιτήσεις τους έχουν λάθη και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

Οι αιτήσεις, όμως, είναι σε κάθε περίπτωση λίγες, όσον αφορά τον συνολικό αριθμό, την ώρα που όσο περνάει ο χρόνος μειώνεται ο αριθμός.

Η κυβέρνηση εξετάζει την εκ νέου χαλάρωση και διεύρυνση των κριτηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν δεν θα αφορούν μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά πιθανόν να δίνουν λύση και στο μείζον πρόβλημα των φιλοξενούμενων, που αν και πληρούν τα κριτήρια, δεν δικαιούνται σήμερα το επίδομα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top