ΕΡΧΟΝΤΑΙ φθηνά δάνεια: Πότε, πως και σε ποιους θα δοθεί χρήμα

Με την βοήθεια των... Γερμανών!

​Φθηνά δάνεια για 7 χρόνια συνολικού ύψους από 200 έως και 700 εκ. ευρώ σε μικρομεσαίες ανεξαρτήτως κλάδου με κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ και αριθμό εργαζομένων έως 250 άτομα θα εκταμιεύουν από τον Σεπτέμβριο οι τράπεζες.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις που θα δώσει σε συγκεκριμένες τράπεζες το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και συγκεκριμένα το υπο-ταμείο χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα χρήματα ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ βάζει η γερμανική επενδυτική τράπεζα KFW και τα 100 εκατ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεγεί οι τράπεζες, έως τον Ιούλιο θα εκταμιευτούν τα ποσά στις τράπεζες από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και από το Φθινόπωρο θα υπογράφονται οι συμβάσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τις τράπεζες.

Τα επιτόκια θα είναι από μία έως τρεις μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα στην ελληνική αγορά, ανάλογα με το προφίλ του δανειολήπτη.

Θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μόνο των τόκων και αποπληρωμή του κεφαλαίου στη λήξη του δανείου.

Επίσης οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες σε σχέση με τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία θα είναι λιγότερες, όσον αφορά τα δικαιολογητικά για την έγκριση και την παρακολούθηση της εξέλιξης των δανείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top