Επαγγελματίες με μπλοκάκι:Δείτε πως σας συμφέρει να φορολογηθείτε(παραδείγματα)

Φορολογικές δηλώσεις με ….υπογλώσσια!

Επαγγελματίες με μπλοκάκι:Δείτε πως σας συμφέρει να φορολογηθείτε(παραδείγματα)

​Σε ενάμιση μήνα λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Αρκετοί φορολογούμενοι διστάζουν να έρθουν αντιμέτωποι με το ποσό που τους αναλογεί να πληρώσουν με τους φοροτεχνικούς να καλούν τους φορολογούμενους να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν τις δηλώσεις.

Τι συμφέρει έναν επαγγελματία με μπλοκάκι; Να φορολογηθεί ως μισθωτός ή ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Η φοροτεχνικός Χ.Γαλιατσάτου μιλώντας στο Star, είπε πως αν το εισόδημά του επαγγελματία είναι πάνω από 50 .000 ευρώ, σίγουρα τον συμφέρει να πάει με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα εάν έχει εισόδημα 56.000 και φορολογηθεί με 33% ο φόρος που θα προκύψει εκτός από τον φόρο που θα έχει παρακρατηθεί κατά την διάρκεια του έτους είναι 4.660 ευρώ. Εάν φορολογηθεί ως μισθωτός ο συντελεστής ανέρχεται στο 42% έτσι το ποσό πληρωμής φτάνει στις 6500 ευρώ.

Η κ.Γαλιατσάτου υπογραμμίζει ωστόσο πως αν το εισόδημα του επαγγελματία είναι χαμηλότερο, μοιάζει να τον συμφέρει να πάει με την κλίμακα των μισθωτών.

Δηλαδή, εάν το εισόδημα ενός ελεύθερου επαγγελματία είναι 30.000 ευρώ τον συμφέρει να φορολογηθεί ως μισθωτός. Με φορολογικό συντελεστή 32% και την προσκόμιση αποδείξεων αξίας 7500 ευρώ του αναλογεί επιστροφή 500 ευρώ. Ενώ εάν φορολογούνταν ως ελεύθερος επαγγελματίας θα πλήρωνε φόρο 1440 ευρώ.

Αν και συχνά όπως λένε οι φοροτεχνικοί οι φορολογούμενοι ζητούν υπογλώσσια όταν μαθαίνουν τον φόρο που τους αναλογεί, το σίγουρο είναι πως υπάρχουν λιγότερο επιζήμιες λύσεις που μπορεί να βρει.

Στην περίπτωση που ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει πάνω από τρεις εργοδότες μπορεί να φορολογηθεί με κλίμακα μισθωτού αρκεί το 75% του εισοδήματος να προέρχεται από έναν εργοδότη με τον οποίο θα έχει υπογράψει έγγραφη σύμβαση.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top