FOCUS:Ο Σόιμπλε θα μπορούσε να χαρίσει στους Έλληνες 22 δις ευρώ!

Οι ευρωεκλογές μπλοκάρουν την συμφωνία εξηγεί το Γερμανικό περιοδικό

FOCUS:Ο Σόιμπλε θα μπορούσε να χαρίσει στους Έλληνες 22 δις ευρώ!

​Με δωρεά 22 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Βερολίνο εξισώνει το Focus τυχόν διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των ελληνικών δανείων που «εκ πρώτης όψεως μοιάζουν να μη στοιχίζουν τίποτε, ωστόσο αυτό αποτελεί μια πλάνη». Αυτό υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου προσθέτοντας ότι ο λόγος που καθυστερεί μια συμφωνία δεν είναι άλλος από τις ευρωεκλογές και την ανησυχία ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τους ευρωσκεπτικιστές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να υπάρξει μια διευθέτηση, με τη λύση των διευκολύνσεων να μοιάζει πιο ανώδυνη από ένα νέο πακέτο ή ένα κούρεμα.

Ωστόσο, σημειώνει, βάσει και της πρόσφατης έκθεσης της DZ Bank, το σενάριο της μείωσης επιτοκίων και επιμήκυν��ης του χρόνου αποπληρωμής (από 24 σε 50 χρόνια) θα κόστιζε σε βάθος χρόνου στις χώρες της ευρωζώνης 78,2 δις ευρώ, στην δε Γερμανία 22 δις ευρώ, ακόμη κι αν τα χρήματα αυτά δεν προέρχονταν από το Ταμείο διάσωσης ή από τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

«Εάν πάντως τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης καταλήξουν σ’ αυτή τη λύση δε θα ήταν η πρώτη φορά που οι φορολογούμενοι θα υφίσταντο, κρυφά, απώλειες. Ήδη μία φορά τα κράτη συμφώνησαν σε ελαφρύνσεις χρεών για την Ελλάδα. Το κόστος υπολογίζεται σε 14 δις ευρώ από διαφυγόντα έσοδα» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top