Ράμπο της Εφορίας έξω από ιατρεία -γυμναστήρια για να πιάσουν φοροφυγάδες!

Προληπτικοί έλεγχοι και ηλεκτρονικά… πρόστιμα

Ράμπο της Εφορίας έξω από ιατρεία -γυμναστήρια για να πιάσουν φοροφυγάδες!

Έξω από ιατρεία, γυμναστήρια, συνεργεία, γκαράζ και τα γραφεία και καταστήματα άλλων επαγγελματιών που δεν υποχρεούνται πλέον να τηρούν βιβλία με τα στοιχεία των πελατών τους, θα την στήνουν πλέον οι εφοριακοί για να ελέγχουν ποιος κόβει και ποιος δεν κόβει αποδείξεις!

Όπως σημειώνεται σε νέα εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, επειδή για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών καταργήθηκε από την αρχή του έτους η υποχρέωση τήρησης βιβλίων με τα στοιχεία των πελατών τους, οι προληπτικοί έλεγχοι της Εφορίας για την ανεύρεση τυχόν φοροφυγάδων θα πραγματοποιούνται με επιτόπιους ελέγχους οι οποίοι θα διεξάγονται ως εξής:

Οι «ράμπο» της Εφορίας θα την στήνουν έξω από τα γραφεία-καταστήματα των επαγγελματιών και αφού πρώτα περνούν από... ανάκριση τους εξερχόμενους πελάτες γ��α τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι επαγγελματίες φορολογούμενοι, στη συνέχεια θα ελέγχουν αν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα από τον Κ.Φ.Α.Σ. στοιχεία και θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Ποιοι δεν υποχρεούνται να τηρούν πελατολόγια

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 τέθηκε σε ισχύ διάταξη που αναφέρει ότι δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία με τα στοιχεία πελατών οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των παρακάτω επιχειρήσεων:

-Χώροι διαμονής

- Χώροι φιλοξενίας

-Εκπαιδευτήρια

-Κλινικές

- Θεραπευτήρια

-Κέντρα αισθητικής

- Γυμναστήρια

-Χώροι στάθμευσης

- Γιατροί

-Οδοντίατροι

Έλεγχοι χωρίς τη συναίνεση των φορολογουμένων

Επιπλέον, όπως ορίζεται με την ίδια εγκύκλιο, οι έφοροι θα μπορούν πλέον από το γραφείο τους και χωρίς νωρίτερα να έχουν ψάξει να βρουν και να καλέσουν τον φορολογούμενο (σε περίπτωση που έχει αλλάξει διεύθυνση ή τηλέφωνο) να κινήσουν τις κατασχέσεις σε βάρος του στέλνοντάς του απλά ένα email, αλλά και να τον ελέγξουν και να βεβαιώσουν πρόστιμα.

Με απλά λόγια, μετά από τη σχετική καταγγελία και χωρίς ενημέρωσή του η εφορία θα μπορεί να προσδιορίζει τι εισόδημα απέκρυψε και τι πρόστιμα θα του βάλει, χωρίς να του ζητήσει να δείξει βιβλία και στοιχεία, αφού θα τα υπολογίζει από μόνη της με «έμμεσες τεχνικές» και συγκριτικά στοιχεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top