Νόθευσες τα ποτά; Θα τα σκάσεις αλλά… λιγότερο!

Πέφτουν έως 40%τα πρόστιμα για τα ποτά-«μπόμπες»

Νόθευσες τα ποτά; Θα τα σκάσεις αλλά… λιγότερο!
Την μείωση των προστίμων για την παραγωγή και διακίνηση νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών, τις γνωστές «μπόμπες», έως 40% προβλέπει τροπολογία που συνυπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, και κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει την αλλαγή της κλίμακας των προστίμων ως εξής: Από 500 στα 300 ευρώ, από 1500 σε 1000 ευρώ και από 3000 σε 2000 ευρώ.

Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας σημειώνεται ότι η μείωση των προστίμων γίνεται προκειμένου αυτά να καταστούν εισπράξιμα, δηλαδή με άλλα λόγια τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θεωρούν τα υφιστάμενα πρόστιμα υψηλά με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται από τους παραβάτες.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία παρέχεται και στα αποσταγματοποιεία που συλλειτουργούν με οινοποιεία και διαθέτουν εμφιαλωτήρια οίνων, η δυνατότητα της εμφιάλωσης των παραγόμενων από αυτά αποσταγμάτων.

Επίσης μειώνεται «από πέντε έτη σε δύο έτη το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να απέχει η μετάθεση Οικονομικού Επιθεωρητή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών από τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτοδίκαιης απόλυσης λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας και 35ετίας αυτού».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top