Συνάντηση Δασκαλόπουλου –Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους στο επίκεντρο

«Η οριστική λύση του προβλήματος του ελληνικού χρέους θα σηματοδοτήσει και το οριστικό τέλος της κρίσης στην Ευρώπη». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης που πραγματοποιεί το προεδρείο της BUSINESSEUROPE.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέψευσε με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυσοίωνες -και μονότονα επαναλαμβανόμενες- προβλέψεις περί διάλυσης του ευρωπαϊκού εποικοδομήματος και κατάρρευσης του ευρώ, ενώ βρίσκεται σε πορεία ενίσχυσης των θεσμών και της ενότητάς της, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και οποιαδήποτε άλλη κρίση στο μέλλον. Το τελικό βήμα -κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της BUSINESSEUROPE- είναι να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στην κρίση δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Για την Ελλάδα ειδικότερα, αυτό αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας και την επούλωση των ανοιχτών κοινωνικών πληγών.

«Το θέμα της ανάπτυξης δεν είναι καν αμιγώς ελληνικό», παρατήρησε ακόμα ο κ. Δασκαλόπουλος. «Ο ανερχόμενος ευρωσκεπτικισμός και εθνοκεντρισμός δεν αντιμετωπίζονται με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1%, μόνιμα υψηλή ανεργία και υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος. Πρέπει η Ευρώπη να ξαναβρεί το δρόμο της συνύπαρξης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, για να εκπληρώσει το όραμα των ιδρυτών της και να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους λαούς της», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Παράλληλα, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «την ουσιαστική αλλαγή και οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα σήμερα μπορούν να την επιτύχουν όχι το πολιτικό σύστημα και οι ανά τρίμηνο διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά οι δημιουργικές δυνάμεις της ίδιας της κοινωνίας».

Η επίσκεψη του προεδρείου της BUSINESSEUROPE στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται σήμερα, με τη συνάντηση που θα έχει με τη βοηθό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Caroline Atkinson.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top