Reuters: αυτό είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους!

Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση για επιτόκια, διάρκεια

Reuters: αυτό είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους!

Το σχέδιο της Ελλάδας για τη μείωση του ελληνικού χρέους έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο αποκαλύπτεται μέσα από δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει επίσημα την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων διάσωσης που έχει λάβει από τον μηχανισμό ακόμα και 50 χρόνια.

Δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την πρόταση όμως η ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα ζητήσει και μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από χώρες της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον έλληνα αξιωματούχο υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να ζητήσουν τη μετατροπή των επιτοκίων από κυμαινόμενα που είναι τώρα σε σταθερά.

Άλλωστε, στο Eurogroup της 5ης Μαΐου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ζητήσουν από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης να κινήσει τις σχετικές τεχνικές διαδικασίες.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης πρόσθεσε ότι το θέμα αναμένεται να τεθεί στο Eurogroup της 5ης Μαΐου από τον Έλληνα υπουργό Oικονομικών, ο οποίος θα ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Ελλάδας, τον Νοέμβριο του 2012.

Πάντως, πέρα από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Κομισιόν, το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ήδη τοποθετήσει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το δεύτερο εξάμηνο του 2014 με τις αποφάσεις να προσδιορίζονται κοντά στο φθινόπωρο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top