Διαπραγμάτευση κατόπιν εορτής για τους πλειστηριασμούς (Θα αναστενάξει κόσμος)

Κάνουμε παζάρι με την τρόικα μέσω email λέει το ΥΠΟΙΚ

Διαπραγμάτευση κατόπιν εορτής για τους πλειστηριασμούς (Θα αναστενάξει κόσμος)

​Το θέμα της μείωσης της ελάχιστης τιμής των πλειστηριασμών ακινήτων στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας είναι ακόμη ανοικτό. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του θέματος.

Αν και η σχετική πρόβλεψη εμφανίζεται ως συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα στο κείμενο της πρόσφατης έκθεσης της Κομισιόν για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου, στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει και ότι η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συνεχίζεται δι’ αλληλογραφίας.

Σημειώνεται ότι με βάση όσα αναφέρονται στη έκθεση, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει εντός του Απριλίου (!) να περάσει διάταξη στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η ελάχιστη τιμή στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημοσίου θα καθοριστεί στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας, ενώ σήμερα ισχύει η αντικειμενική αξία.

Η σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής είναι να μην κηρύσσονται άγονοι οι πλειστηριασμοί και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στο δημόσιο ταμείο. Ωστόσο, η εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών του δημοσίου στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας ανοίγει μεγάλο ηθικό θέμα καθώς την ίδια ώρα που το υπουργείο Οικονομικών υπερφορολογεί τα ακίνητα με βάση τις εξωπραγματικές αντικειμενικές τιμές, θα προχωρά στην εκποίηση των ακινήτων των φορολογούμενων σε τιμές πολύ χαμηλότερες των αντικειμενικών.

Το παζάρι συνεχίζεται υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών. ‘Ιδωμεν…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top