Έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα: Ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο κατά 500 ευρώ

Μάθετε πως θα επωφεληθείτε από τις βελτιώσεις που φέρνει το ΥΠΟΙΚ

Έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα: Ανεβαίνει το εισοδηματικό όριο κατά 500 ευρώ
«Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό; Ότι -όπως σας είχαμε γράψει το πρωί στο star.gr- έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης του κοινωνικoύ επiδόματος για να το λάβουν και όσοι το χάνουν οριακά!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο βελτιωτικών κινήσεων από την κυβέρνηση μετά τις 30 Ιουνίου (όταν και λήγει η σχετική προθεσμία). Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει απομείνει κάποιο ποσό από τα 525 εκ. ευρώ αδιάθετο.

«Θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ’ αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους» υπογραμμίζει ο υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ. Υπενθυμίζεται ότι τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: ή να αυξηθεί κατά 500 ευρώ τ�� εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το επίδομα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους) ή να ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος για το σύνολο των πολιτών (κάτι το οποίο, ωστόσο, φαντάζει δυσκολότερο).

Την ίδια ώρα, ο χαμός για το κοινωνικό μέρισμα συνεχίζεται καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τις 12.30 το μεσημέρι σήμερα, είχαν συμπληρωθεί ηλεκτρονικά 345.000 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 85.000 αιτήσεις που αναλογούν σε ποσό 65 εκατ. ευρώ. Περίπου 130.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, ενώ άλλες 130.000 αιτήσεις βρίσκονται σε αναμονή για επικύρωση.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top