ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Γίνε και ΕΣΥ μικροπωλητής! Μπορείς!

Νομοσχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Γίνε και ΕΣΥ μικροπωλητής! Μπορείς!

​Σας αρέσουν τα ταξίδια; Βαριέστε εύκολα; Δεν είστε τύπος του γραφείου και λατρεύετε την περιπέτεια; Έχετε κλίση στις πωλήσεις και είστε τύπος που το χει με τις γνωριμίες και τις δημόσιες σχέσεις;

Αν έχετε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ΔΕΝ έχετε δουλειά, τότε το υπουργείο Ανάπτυξης σας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να γίνετε πλανόδιος μικροπωλητής!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το υπαίθριο εμπόριο, οι άνεργοι θα δικαιούνται άδεια άσκησης δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου.

Το νομοσχέδιο που θα ξεκινήσει να συζητείται αύριο, Τετάρτη στη Βουλή προβλέπει πως άδεια άσκησης δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου δικαιούνται φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι άνεργα και δεν κατέχουν τα ίδια, η σύζυγος ή τα παιδιά τους άλλη διοικητική άδεια ασκήσεως βιοποριστικού επαγγέλματος.

Η άδεια χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε άτομα με αναπηρία, σε πολύτεκνους, σε γονείς με τρία τέκνα, σε ανάπηρους και θύματα ειρηνικής περιόδου, σε γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, αλλά και σε Έλληνες Pομά.

Σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο η διάρκεια ισχύος της κάθε άδειας είναι αόριστη και ανακαλείται αυτοδικαίως, μόλις εκλείψει ο λόγος για τον οποίο δόθηκε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top